VoimaGalleriassa kuntoilet HUR- kuntosalilaitteilla
turvallisesti ja rauhallisessa ympäristössä.Tervetuloa tutustumaan palveluihimme!


Nyt meiltä myös FysiTrainer -palvelut!
Lue lisää ryhmät osiosta.

Palvelut

Toimimme KELAn vaikeavammaisten avokuntoutuspaikkana sekä veteraanikuntoutuspaikkana.
Kelan avoterapiastandardin löydät KELA:n sivuilta pdf-tiedostona. Lataa pdf tiedosto suoraan TÄÄLTÄ.
KATSO LISÄTIETOJA: www.kela.fi

Voit tulla meille hoitoihin myös lääkärin lähetteellä tai ilman. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.
Klikkaa alla olevia palvelukokonaisuuksia saadaksesi näkyviin niistä lisätietoja: 

- FYSIOTERAPIA

Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia
Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia keskittyy kehon erilaisten kiputilojen, toiminta- ja liikehäiriöiden ja vammojen tutkimiseen sekä hoitoon. Huolellisen haastattelun ja kliinisen tutkimisen avulla pyritään selvittämään toimintakyvyn rajoitteiden ja kehon oireiden taustaa ja syitä. Löydöksien perusteella valitaan asiakkaalle soveltuvat fysioterapeuttiset hoidot ja menetelmät. Hoitoon sisältyy tarpeen mukaan erilaisia niveliin/pehmytkudoksiin vaikuttavia manuaalisia käsittelytekniikoita, kipuhoitoja, liikeharjoituksia, oman harjoitusohjelman laatimista ja neuvontaa.
 
Aikuisten neurologinen fysioterapia
Neurologinen kuntoutus on suunnattu asiakkaille, joilla on erilaisia keskus-ja ääreishermoston sairauksia tai oireita. Yleisimmät näistä sairauksista ovat aivoinfarktin jälkeinen halvaus, MS-tauti, Parkinsonin tauti ja erilaiset kehitysvammat. Fysioterapian tavoitteena on kuntoutujan toimintakyvyn turvaaminen ja parantaminen. Fysioterapian sisältönä on päivittäisten toimintojen ja liikkumisen uudelleen oppiminen, kehon tunnistaminen, liikkuvuuksien ja lihasvoimien ylläpito ja palauttaminen. Harjoittelu toteutetaan ja suunnittellaan yhteistyössä lähettävän tahon, omaisten, avustavan henkilökunnan sekä muiden terapeuttien kanssa. Kuntoutus voidaan toteuttaa liikkeen tiloissa, kotikäynteinä tai allasterapian muodossa.

Lasten fysioterapia
Lasten fysioterapia on lääkinnällinen kuntoutusmuoto, jonka avulla pyritään lapsen liikkumis- ja toimintakyvyn parantamiseen ja/tai turvaamiseen. Se on arviointiin, tutkimiseen ja suunnitteluun perustuvaa harjaannuttamista ja oppimista sekä lapsen, perheen ja toimintaympäristön ohjausta.

Työfysioterapia ja ergonomiapalvelut
Ergonomiakartoituksen tarkoituksena on selvittää työn kuormitustekijöitä. Kartoituksen pohjalta annamme tarvittavia korjausehdotuksia työolojen parantamiseksi. Tavoitteena on parantaa työntekijän työkykyä, edistää työhyvinvointia ja näin ollen vaikuttaa myös työn tuottavuuteen. Työnantaja saa toimintasuunnitelmissa oleviin kustannuksiin KELAlta jopa 60% korvauksen.

- TESTAUS

Kunto- ja lihasvoimatestaus sekä rasvaprosentin mittaus
Kuntotesteillä saat tietää nykyisen kuntosi tilan. Saat myös tietoa, mihin asioihin sinun kannattaa harjoittelussasi kiinnittää enemmän huomiota. Teemme polkupyöräergometritestejä, lihasvoima- ja liikkuvuustestejä sekä UKK-terveyskuntotestejä. Voit myös mittauttaa rasvaprosenttisi ja verenpaineesi meillä esimerkiksi muiden hoitojen yhteydessä.

- HIERONNAT

Hieronta
Hieronnalla pyritään parantamaan ja nopeuttamaan lihasten ja pehmytkudosten aineenvaihduntaa sekä helpottamaan kehon kiputiloja. Hieronta sisältää erilaisia klassisia tekniikoita ja niveliin sekä niiden ympäryskudoksiin kohdistuvaa osteopaattista mobilisoivaa hierontaa.
 
 

- TOIMINTATERAPIA

Toiminta on ihmiselle luontaista iästä riippumatta. Erilaisten toimintojen avulla pystymme jäsentämään elämäämme. Toiminta ilmenee arjessa, eri ikäkausina muuttuvina toimintakokonaisuuksina, jotka sijoittuvat itsestä huolehtimisen, tuottavan toiminnan (työ, opiskelu) ja vapaa-ajan osa-alueille. Toiminnalla on aina ihmiselle jokin tarkoitus tai tavoite ja se tapahtuu tietyssä toimintaympäristössä. Sairaudet, vammat, elämän tilanteen muutokset tai toimintaympäristön haasteet voivat estää tai rajoittaa ihmistä suoriutumasta hänelle merkityksellisistä toiminnoista ja/tai osallistumasta arjen toimintoihin.

Toimintaterapia on toiminnan terapeuttiseen käyttöön perustuvaa lääkinnällistä kuntoutusta, minkä tavoitteena on tukea ja mahdollistaa asiakkaan itsenäistä ja omatoimista suoriutumista arjessa ja toiminnassa. Toimintaterapia on asiakaslähtöistä ja tavoitteellista kuntoutusta, jossa asiakas on aktiivinen osallistuja. Terapiassa huomioidaan asiakkaan yksilöllisten tekijöiden, ympäristön ja toiminnan välisiä suhteita ja vaikutuksia arjessa suoriutumiseen. Tavoitteena on asiakkaan vahvuuksien, merkityksellisten toimintojen, motivaation sekä yhteistyön keinoin löytää yksilölliset keinot arjessa ilmenevien haasteiden voittamiseksi. Toimintaterapia voi toteutua yksilö-, pari- tai ryhmäterapiana riippuen asiakkaan tilanteesta ja kuntoutuksen tavoitteista.

Toimintaterapiaan hakeudutaan lääkärin lähetteellä tai esimerkiksi kuntien, sairaanhoitopiirin tai vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksella. Toimintaterapiapalveluihin kuuluvat arvioinnit, yksilö-, ryhmä- tai pariterapiana toteutettu kuntoutus sekä asiakkaan ja hänen lähi-ihmisten ohjaus ja neuvonta.
 

- RYHMÄT

LIIKU JA KOHOTA KUNTOA TURVALLISESTI AMMATTITAITOISTEN FYSIOTERAPEUTTIEN OHJAAMISSA RYHMISSÄ!

 
Liikuntaryhmä
  • Kahvakuula
  • Kuntosalicircuit
  • Tukea lantiopohjaan-kuntosaliryhmä Lantiopohjalihaksiston toiminnallinen harjoitteluryhmä. Tavoitteena tunnistaa, aktivoida lantionpohjalihaksistoa, saada tukea selän ja koko kehon lihastasapainon kehittymiseen. 
  • Äijäcircuit Oma kuntosaliryhmä miehille.
  • VOITAS eli voima- ja tasapainoryhmä on tarkoitettu ikäihmisille, joiden itsenäinen selviytyminen arjessa on vaikeutunut. Lihasten käyttäminen ja harjoittelu edistää laaja-alaisesti terveyttä, lisäävät liikkumisvarmuutta ja ehkäisevät kaatumisia. Ryhmässä toimiminen virkistää myös mieltä ja ehkäisee muistihäiriöitä. Ennen harjoittelua tehdään jokaiselle osallistujalle esitietokysely, testataan liikkumiskyky ja laaditaan niiden perusteella yksilöllinen ohjelma. Harjoituskerta kestää 60 minuuttia sisältäen alkuverryttelyn, harjoitusosion ja loppujäähdyttelyn. Voimaharjoittelussa kuormitusta lisätään säännöllisin väliajoin ja tasapainoharjoittelussa vaikeutta lisätään tasapainon harjaantuessa. Harjoitusjakson lopussa tehdään lopputestaukset palautteineen sekä ohjataan jatkoharjoitteluun.
 

 

- PERSONAL TRAINER

Rantakylän fysikaalisen hoitolaitoksen uutena palveluna nyt myös yksilölliset ja tavoitteelliset Personal Trainer-palvelut, jotka tehdään yksilöllisen suunnitelman mukaan jokaisen käyttäjän tarpeisiin sopiviksi. Henkilökohtainen ja tehokas palvelu, joka tekee tavoitteellisen ja suunnitelmallisen liikkumisen sinulle helpoksi.

FysiTrainer -valmennus

Miksi hankkia? Kenelle?

Tarvitsetko tukea ja tsemppausta kohti terveellisempää elämää? Kaipaatko apua liikunnan ilon kipinän löytämiseksi? Onko tavoitteenasi painonpudotus, juoksumatkan pidentäminen tai lihasvoiman parantaminen? Tuntuuko, ettet tiedä kuinka liikkua monipuolisesti ja sinulle sopivalla tavalla tai ettet tiedä millä teholla sinun tulisi harjoitella? Onko sinulla jokin vamma, etkä tiedä kuinka huomioida sitä liikunnassa? Haluaisitko, että liikunta on iloa tuova osa arkeasi? Onko elämässäsi menossa muutos, johon kaipaat tukea?
Jos vastasit ”kyllä”, Fysitrainer-valmennus on loistovalinta tukemaan elämäntapamuutostasi. FysiTrainer-valmennus sopii jokaiselle, halusit sitten kasvattaa harjoittelusi tehoja, motivaatiota liikkumiseen tai aloittaa terveellisemmän ja liikunnallisemman elämäntyylin. FysiTrainer-valmennuksessa etsitään sinulle sopiva, turvallinen, mieluisa ja tehokas tapa liikkua, oli se sitten ulkona, metsässä, kotona tai kuntosalilla.

Mikä on FysiTrainer?
Fysitrainer on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti, jolla on työskentelyn tukena fysioterapeuteille räätälöity Personal Trainer-koulutus (FysiTrainer, FAF Personal Trainer). Asiakkaalla on siis käytettävissä Personal Trainerin sekä erilaisten vammojen kanssa työskentelevän fysioterapeutin osaaminen. Tämä mahdollistaa esimerkiksi polven nivelrikkoa sairastavan asiakkaan kuntoutuksen ja elämäntapamuutoksen vaihtamatta valmentajaa kesken prosessin. Fysioterapeutin anatomian ja fysiologian tuntemus tuovat laajan osaamisen harjoitteluun ja takaa harjoittelun turvallisuuden.
FysiTrainer-valmennus räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Valmennuksen osana yksilöllisesti asiakkaan mukaan ovat mm. alku-ja loppumittaukset, yhteiset harjoitukset, harjoitusten seuranta ja palaute, ruokavalion seuranta- ja ravitsemusneuvonta, puhelin-ja sähköpostituki koko valmennuksen ajan.
Kuntosalin käyttäminen valmennuksessa ei ole välttämätöntä, mutta jos se tuntuu sinulle omalta tai haluaisit aloittaa kuntosaliharrastuksen, kuntosalin käyttö yrityksemme kuntosalilla sisältyy FysiTrainer-palvelumme hintaan.

FysiTrainerimme Ville
Olen Ville Alanko, 26-vuotias fysioterapeutti, FysiTrainer sekä tuore isä. Fysioterapeuttina olen toiminut Tuki- ja liikuntaelimistön vammojen sekä vaikeavammaisten kanssa. Liikunta on aina ollut osana omaa arkea. Nuorempana olen harrastanut joukkueurheilua, mm. jääkiekkoa, jalkapalloa ja salibandyä. Nykyisin harrastan pitkän matkan juoksua (pari maratoniakin takana), luonnossa liikkumista, metsästystä, kalastusta ja omaksi iloksi musisointia.
Valmennustyylini painottuu siihen, että liikkumisen tulee olla tehokasta, omaan tavoitteeseen tähtäävää, yksiöllisesti arkeen sopivaa ja ennen kaikkea mieluista. Vahvuuksiani ovat ihmisen huomioiminen kokonaisuutena ja erityisesti vahva tietämys kestävyyskunnon kehittämisestä. Myös kokemukset useasta eri lajista tuovat näkökulmia monelta kantilta valmennukseen.